tiistai 21. heinäkuuta 2015

Irlanti, täältä tullaan!

Nyt se on sitten varmistettu. Elokuun alussa olisi lähtö. Irlanti, täältä tullaan!

Perheenä on siis viisihenkinen perhe Dinglestä, Lounais-Irlannista. Äiti, isä, kaksi tyttöä ja yksi poika. Asukkaita Dinglessä on hieman alle 2000. Jännittävintä oli ajatus autolla ajamisesta vasemmalla puolella tietä, mutta kyseisessä perheessä en tarvitse autoa. Naapurit tulevat hakemaan lapset aamuisin ja tuovat heidät koulusta iltapäivällä. Päivät hengaankin sitten maailman söpöimmän 2-vuotiaan irkkupojan kanssa! (Auton sijasta pääsen kiitämään pitkin maita ja mantereita sähköpyörällä, jihuu!)

Huvittavintahan jutussa on, että rekisteröin itseni AuPairWorldiin puolitoista viikkoa sitten. Ja nyt mulla on jo perhe. Ja ihana perhe. (Toivottavasti pysyy ihanana.) Parasta on kyllä kun oon saanut jutella perheen ensimmäisen ja nykyisen au pairin kanssa. Ja varsinkin siltä ensimmäiseltä on tullut hyvin tarkkaa tietoa mitä on tehnyt Irlannissa/vapaa-ajoillaan, mitä siellä voi/kannattaa ylipäätänsä tehdä, minkälaisia lapset ovat, jne. Tytöt ovat olleet tosi avuliaita, eli jos harkitsette au pairiksi lähtöä, jutelkaa perheen aiempien au pairien kanssa.

En vielä ole täysin käsittänyt koko asiaa. Kymmenen kuukautta pois Suomesta, pois kotoota, pois Jannen, perheen ja ystävien luota. Tänään iski ensimmäistä kertaa todellisuus itkun kera. Tietyt asiat, joita on tottunut tekemään joka päivä. Tietyt ihmiset, joita on tottunut näkemään joka viikko. Ja varsinkin Janne, Janne, Janne. Miten pärjätä 2000 kilometrin päässä ilman sitä toista, johon on normaalisti pystynyt turvautumaan joka päivä?

Nyt pitää vain osata ottaa kesästä ilo irti ja lähteä syksyllä kohti uutta seikkailua!


2 kommenttia:

 1. Irlanti on ihana maa! Itse olen käynyt siellä kolme kertaa ja sisko oli puolisen vuotta au pairina :) Joka kerta sieltä lähtiessä jää olo, että tänne on pakko tulla takaisin. Itse en ole käynyt kertaakaan tuolla länsirannikolla minne sie ilmeisesti olet menossa, vaan kolunnut lähinnä läpi itärannikkoa ja Dublinin ympäristöä, mutta ens reissulla (varmaan ensi vuonna :D ei malta pysyä poissa!) olisi tarkoitus käydä sielläkin ja varmaan Britannian puolella pohjoisessa.
  Sulla on iso elämänmuutos tulossa, tsemppiä ja voimia siihen hurjasti! :) Taidan laittaa tämän blogin seurauslistalle, koska no, kaikki mikä liittyy Irlantiin saa mun huomion!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä ymmärrä mikä siinä saaressa on! Itsehän en oo kertaakaan aiemmin käynyt, mutta nyt jo varmaan kahdeksan vuoden ajan olen sinne halunnut lähteä. Ymmärrän siis täysin sun fiilikset :D
   Kiitos paljon! :) ja jos eksyt Dingleen ensi vuonna (tai aiemmin) niin pistä ihmeessä viestiä osoitteeseen maaranpaairlanti@gmail.com niin voin mielelläni opastaa tai jopa esitellä paikkoja!

   Poista