perjantai 11. syyskuuta 2015

Au pairin työpäivä

7.45–8:40 TYTÖT
Louisen kyyti tulee hakemaan häntä kouluun joka toinen viikko klo 8:20 ja joka toinen viikko 8:40. Thomas yleensä lähtee viemään Clíonaa Montessoriin klo 8:40. Ennen kouluun lähtöä tyttöjen pitää vaihtaa vaatteet (Louiselle koulupuku), pistää kengät jalkaan,  silmälasit päähän, syödä aamupala, ottaa vitamiinit ja pestä hampaat sekä kasvot. Minun pitää myös harjata tyttöjen hiukset sekä pistää ne ponnarille, tehdä eväät kouluun sekä pakata ne ja varmistaa, että tytöillä on tarpeeksi vaatetta päällä. Vaikka tytöt ovat hyvinkin itsenäisiä ja minäitte-tyyppejä, jokaista vaihetta pitää vahtia ja minuutin välein hoputtaa, että nyt on kiire. Kun Louise on valmis, hän menee portille odottamaan kyytiä tai katselee ikkunasta kunnes kyyti saapuu (sadepäivät).

8:40–12:20 RONAN
Aamupäivän olenkin sitten Ronanin kanssa kahdestaan. Kun tytöt ovat aamulla valmiita, puen Ronanin ja vaihdan vaipan. Tämän jälkeen hieman piirrettyjä pyörimään ja aamupalaa. (Tässä vaiheessa vasta pääsen itsekin syömään aamupalaa.) Ronan on tosi nirso ruuan suhteen, joten syömisessä kestää kauan. Kun olen itse syönyt, jätän Ronanin keittiöön katsomaan piirrettyjä ja menen viereiseen huoneeseen itse vaihtamaan vaatteet. (Kyllä, hähää. Syön täällä aamupalan yöpuvussa, vaikka lapsetkin vaihtavat vaatteet ennen aamupalaa.) Aamupalan jälkeen lähdetään yleensä Ronanin ja Rosie-koiran kanssa kävelylle. Klo 11–12 Ronan nukkuu päiväunet, jonka aikana mulla on omaa aikaa. Joskus selaan kännykkää, katson Netflixiä tai nukun, milloin mitäkin. Aluksi käytin tuon tunnin esim. siivoamiseen tai ruuanlaittoon, mutta nykyään käytän sen omaanaikaani, niin kuin se onkin tarkoitettu. Ronanin herättyä, annan hänen katsoa hieman piirrettyjä ja itse aloitan lounaan tekemisen.

12:20–13:40
Clíona tulee Montessorista yleensä n. klo 12:20. Tämän jälkeen syömme Clíonan ja Ronanin kanssa lounasta, katsomme piirrettyjä, leikimme.

13:40–16:20
Louise tulee koulusta n. klo 13:40, jos hänellä on nälkä, tarjoilen hänelle lounasta. Viimeiset tunnit sitten leikimme ulkona, väritämme, leivomme, hypimme trampoliinilla, askartelemme tai jos olen tosi väsynyt/kipeä, ainoastaan vahdin heitä kun he puuhaavat omia touhujaan. Varmistan myös, että Louise vaihtaa koulupuvun tavallisiin vaatteisiin ja että hän tekee läksynsä. N. klo 16:20 Noreen tulee kotiin ja sitten olen ns. "off".

Saatan istua hetken aikaa keittiössä juttelemassa päivästä Noreenin kanssa, mutta lopulta sulkeudun huoneeseeni omiin puuhiini tai lähden käymään jossain. Seitsemän aikoihin liityn perheen seuraan syömään illallista jos olen kotona. (Joskus lapset ovat jopa niinkin ihania, että leikin ja hengaan niiden kanssa illallakin. Haha.) Nukkumaan yritän päästä klo 22–23. Ja aamulla taas koko rumba uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti