keskiviikko 12. elokuuta 2015

Ensimmäiset päivät

Huh... Sunnuntaina lensin tänne ja nyt on jo keskiviikko. Ja tuntuu, että nyt vasta on ensimmäinen hetki (yöunia ei lasketa) jolloin saan hengähtää. Vaikkakin lapsilla on vielä pari viikkoa lomaa, eikä mulla ole periaatteessa au pair -työt vielä alkanutkaan.

Pääsin tosiaan 8-9 aikaa sunnuntai-illalla Kerryn lentokentälle (lento oli myöhässä), jossa hostisä Thomas oli odottamassa. Ajoimme pieniä teitä pitkin varmaan 100km/h (kyllä, rajoitukset ovat sellaisia Irlannin pikkuteillä) ja menimme esim. Connor Passin läpi. Vaarallista vuoritietä pitkin Traleesta Dingleen. Kauniit maisemat, ja joissain kohdissa korvat menivät lukkoon, koska ajoimme niin korkealle. Sumua oli myös vuoren huipulla niin ettei eteen nähnyt kuin ehkä kahden metrin verran. (Ja edelleen ajettiin lujaa!)

Taloon päästyämme annoin tuliaiset. Lapsille Tatun ja Patun THIS IS FINLAND -kirja, sekä Afrikan tähti. Vanhemmille Muurlan lasitehtaan vesi-/viinikannu ja Marimekon servettejä. Sekä koko perheelle salmiakkia, Muumi-xylitol-pastilleja, Fazerin sinistä, Angry Birds -karkkeja, sekä Muumi-lakua. Salmiakkia vanhemmat maistoivat vain yhden karkin verran, jonka jälkeen ojensivat rasian minulle, hah! (En siis suosittele salmiakkia tuliaisiksi.) Xylitol-pastilleista ja Jenkki-purkasta on tullut suuria hittejä perheessä ja he toivoivatkin, että pyytäisin Suomesta postitse niitä lisää!

dingle home

dingle house

Tässä on siis kotini seuraavan 11 kuukauden ajan. Talossa on leikkihuone lapsille (huone, jossa isot ikkunat), keittiö/ruokahuone (Huoneessa myös telkkari, sekä yksi nojatuoli. Talossa ei ole siis olohuonetta ollenkaan.), aula, kodinhoitohuone, kolme makuuhuonetta sekä minun makuuhuoneeni, minulla, lapsilla ja vanhemmilla on jokaisella oma kylpyhuone makuuhuoneen yhteydessä, sekä aulasta pääsee vessaan, joka on tarkoitettu vieraille. Pihalla on lapsille kiipeilyteline, trampoliini, Go Kart, ym. mahdollisia lasten pelejä.

dingle maisema

Talon takapiha sekä Thomasin lehmät. Vasemmalla näkyy Dinglen kylä sekä suoraan edessä Dinglen satama. Kylän valot iltaisin/öisin ovat aivan us-ko-mat-to-mat! Horisontissa näkyy myös koko Irlannin korkein vuori.

dingle naapuri

Naapureiden talo sekä heidän lampaansa. Heillä on myös maailman söpöin lammaskoira, jonka työskentelyä on mielenkiintoista seurata. (Sellaista näkee yleensä vain elokuvissa!)

dingle girls cliona louise

Clíona (vas.) ja Louise, maailman söpöimmät irkkutytöt! Clíona on 4-vuotias ja Louise 6-vuotias. Rakastavat ulkona leikkimistä, trampoliinilla hyppimistä, sekä kävelyitä.

dingle ronan

Ja maailman söpöin irkkupoika, Ronan! Siis toi auto ihan oikeesti liikkuu sähköllä ja siinä on kaasu ja pakki ja kaikkee! Ja pikkunen on vasta 2-vuotias, haha! Hulluna traktoreihin.

dingle farm

Pihasta kun lähtee, niin vastaan tulee ensimmäiseksi hostisän farmi. Niin irlantilainen kun olla ja voi!

dingle kyltti

Hostisällä Thomasilla on oma yritys ja roudaa ympäri Dingle Peninsulaa polttopuita. Oli kiva päästä ensimmäisenä kunnon päivänä mukaan ja nähdä hieman maisemia. Ihme kaahari auton kanssa, mutta erittäin hyvä kuski ottaen huomioon, että tiet ovat TODELLA kapeita. Pysähteli myös melkein jokaisen ihmisen kohdalle "Hi, how are you?", eikä mitään hajua tunsiko edes heitä, haha!

dingle view rosie

dingle rosie louise

Muutamat ihmiset kyselivät onko hostperheessä lemmikkejä ja jouduin aina vastaamaan, että "valitettavasti ei". Onnekseni perhe oli hankkinut hetki ennen tuloani Clíonalle synttärilahjaksi koiran, Rosien, joka on 2-vuotias. Harmi ettei koiraa päästetä sisälle, se olisi niin loistava uninalle.

dingle tivoli

Kävimme myös Dinglen satamassa olevassa tivolissa. (Heillä oli oma nimi sille, mutta ei mitään hajua miten se kirjoitetaan. Herdy Gerdy's?) Aika samat laitteet mitä Suomenkin tivoleissa, mutta jokainen laitekäynti maksoi vaan 2€. Rahalla sai siis ostettua tokeneita, joilla pystyi laitteissa käymään.

dingle rosie

Ylipäätänsä perhe on ottanut mut (mielestäni) tosi hyvin vastaan. Vanhemmat kyselevät kokoajan onko mulla kaikki hyvin ja neuvovat ja opastavat. Peräti käskevät, että "älä ole ujo", "kaikkea saa syödä", "tämä on myös sinun kotisi, tee mitä haluat". Lapset ovat ihania ja huutavat kokoajan Helmi/Hemli/Emily tjv. kun näkevät minut, ja ovat aina todella innoissaan.

Tänään tosiaan kiivettiin lasten kanssa aamulla vanhalle kirkolle piknikille ja eilen oltiin hostisän Thomasin, hänen serkkunsa Angelan ja Angelan poikien (he ovat kotoisin Englannista) kanssa Blasket Islandsilla ja Ventryssä. Ajattelin tehdä tuosta yhdeksän tunnin reissusta erillisen postauksen myöhemmin tällä viikolla. Huomenna pitäisi tavata Ventryssä asuva (10min pyöräilymatka) saksalainen au pair ja ensi sunnuntaina mennään koko perheen voimin Traleeseen.

Täällä on kaikki niin samanlaista, mutta silti niin erilaista. Saatte siis myöhemmin myös lukea hieman Suomi vs. Irlanti -pohdintoja. Mutta siihen asti, slán!

12 kommenttia:

 1. Ei vitsi mitkä maisemat! :o) ja kuulostaa niin siistiltä! Ittelläni on vielä 10 päivää lähtöön ja Englantiin (malttamaton!) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit sentään! Aika menee onneks nopeesti :) muista vaan, että älä peruuta viime hetkelläkään vaikka kuinka jännittäis, tää on kaiken sen jännityksen arvosta!

   Poista
 2. Maisemat ainakin kohdillaan jos ei muuta! Ei vaan, tosi kivalta vaikuttaa! :) Musta ainakin olis mielenkiintosta lukee just tollanen Suomi vs Irlanti-postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jep :) ja joo, kyl aattelin semmosta tässä aika pian kirjoittaa, koska kohta kaikki on jo vähän niinku liian tuttua :D

   Poista
 3. mielenkiintosta lukea Suomi vs Irlanti, jään eniten sitä odottamaan mutta tietysti myös muustakin haluan kuulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) toivottavasti mulla on pian aikaa tehdä se. Ehkä jopa tänään, hmm...

   Poista
 4. What kind of camera do you have? The pictures are really bright and sharp. Gorgeous! Too bad you're not writing in English, don't have a clue as if in what you're saying. But I'm guessing it's positive.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I have Canon EOS 550D, not so good but I take manual photos (not automatic) so I can get the lighting just right :) and yeah, it's all positive! Maybe later I should write in Finnish AND in English ;)

   Poista
 5. Voi vitsi, mahtavat maisemat! Kyllä mäkin voisin noissa vuoden viettää, haha :D Irlanti-kuume vaan lisääntyy, ehkäpä ens keväänä sitten...

  Mahdottoman söpö koira myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä ihana! Rosie <3 ja siis joo, tuntuu, että vaikka perhe olisi aivan kamala voisin jäädä tänne pelkästään maisemien takia :D mutta pistä ihmeessä viestiä jos tänne päin eksyt :)

   Poista
 6. Wau mitkä maisemat! Aivan upeat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aivan mahtavat! :) harmi etteivät pääse täysin oikeuksiinsa valokuvissa.

   Poista