maanantai 3. elokuuta 2015

Turusta Dingleen pähkinänkuoressa

lennot1

Lähtö on siis sunnuntaiaamuna 9. elokuuta kotoa (Turusta) kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Lennän siis ensimmäistä kertaa yksin, joten aion varmaan herättää Jannen jo kuudelta aamulla, että "mennäää jo, mennään jo". Tarvitsen kuitenkin sen noin viisi tuntia (just kidding?) lentokentällä, ennen kuin kone lähtee, että varmasti ehdin lennolleni. Ja myös sen takia, että aion varmasti itkeä koko sen ajan siellä Jannen olkapäätä vasten ja halata jokaista vastaantulevaa ihmistä.

Norwegian lähtee lennättämään minua klo 14:25 kohti Irlannin pääkaupunkia Dublinia. Dublinissa kone on klo 15:35 sikäläistä aikaa, siellähän on kello kaksi tuntia jäljessä Suomeen nähden.

lennot2

Dublinissa minulla on sitten vaihtoaikaa kolme ja puoli tuntia ennen kuin Irlannin paikallinen lentoyhtiö Aer Lingus lennättää minut klo 19:05 Kerryn lentokentälle, jossa olen perillä klo 20. Siellä on sitten joko hostäiti tai -isä vastassa, ja siitä lähdemme sitten yhdessä kohti Dingleä. Kerryn lentokentän ja Dinglen välillä on n. tunnin ajomatka, hieman pelottaa saanko sen aikana mitään sökerrettyä englanniksi näin antisosiaalisena suomalaisena.

Pakko kyllä sanoa, että Suomea tulee ihan hirveä ikävä.

Onko täällä muita, jotka eivät ole yksin lentäneet? Entäs onko teillä muilla vinkkejä siihen kun matkustaa ensimmäistä kertaa yksin? Tai kokemusta Dublinin tai Kerryn lentokentistä?

6 kommenttia:

 1. Mäkin lensin ekaa kertaa yksin kun tulin tänne Kiinaan, että todistetusti siitä selviää hengissä :D mun piti vielä selvitä sinne kaukolentoalueelle... Mut joo, kannattaa kattoo niistä kentän screeneistä aina aika ajoin oman lennon tilannetta, koska mulla ainakin viivästy koko ajan ja porttikin vaihtui :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kamala! Tosta olisin varmasti enemmän vielä paniikissa :D mutta hei, hyvä tietää! Kiitos neuvosta :)

   Poista
 2. Apua sunkin lähtöpäivä koittaa ihan pian! Matkustin ensimmäistä kertaa lentokoneessa yksin viime perjantaina. Aluksi stressasin sitä ihan hirveästi, mutta turhaan! Lentokentillä on nykyään niin hyvät opastukset, kyltit ja näytöt ja kaikki mistä helposti näkee minne suuntaan pitää mennä, kauan kestää kävellä ja milloin pitäisi olla portilla. Selviät varmasti ihan hyvin sun lennoista ja vaihdosta. Pidän sulle peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jep!! Mut hyvä, mahtavaa. Mä en tiiä miks oletan jotenkin et sit ne lentokentät on jotenkin tosi suuria, vanhanaikaisia ja sekavia? Kiitos paljon peukuista!

   Poista
 3. Lensin ekaa kertaa yksin, kun lähdin vaihtariks Jenkkeihin. Tai silloin lensin yksin Vaasasta Helsinkiin, jossa tapasin pari muuta vaihtaria. Sit lensin yksin seuraavan kerran, kun oli aika lähteä kotiin. Lentokentät on mulle kuiteski aika tuttuja, että hyvin meni ja ihmiset on useimmiten tosi avuliaita. Kannattaa vaan kysyy, ku tarvii apua. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, kiitti vinkistä! :) en oo vaan muutenkaan ihan hirveesti lentänyt, niin siks se yksin lentäminen jännittää vielä kahta kovemmin.

   Poista