tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kuka? Mitä? Miksi?

Totta kai, kun tuttu lähtee vaihtariksi/au pairiksi, muuttaa ulkomaille opiskelemaan/töihin tai lähtee muuten vain matkustelemaan - ystäville, tuttaville ja perheenjäsenille tulee kysymyksiä mieleen reissusta. Rakastan vastata noihin kysymyksiin! On mukavaa, että jotkut muutkin, kuin vain minä itse, ovat kiinnostuneita reissustani.

Harmi vain, kun kovin monen kanssa ei tule juteltua ollenkaan ja toisten kanssa vain ohi mennen. Ajattelin siis kerätä tähän postaukseeen hieman vastauksia kysymyksiin teille, joiden kanssa en ole saanut tilaisuutta puhua reissustani.

Kommenttiosio on myös vapaa kaikille kysymyksillenne olitte sitten tuttuja tai tuntemattomia!
Kuka olet?
- 21-vuotias turkulainen, joka valmistui viime keväänä Paasikivi-Opistosta media-assistentiksi, pääaineinaan valokuvaus sekä graafinen suunnittelu. Olen myös ollut Night Club Marilynissä töissä kaksi vuotta.

Perheesi Suomessa?
- Asun poikaystäväni Jannen kanssa kaksiossa Turussa. Perheeseeni kuuluu myös isä, äiti, isäpuoli, kaksi siskoa, heidän miehensä sekä toisen siskoni lapset.

Miten poikaystäväsi on kokenut lähtösi?
- Ylpeänä, että uskallan lähteä toteuttamaan unelmiani, mutta myös haikeana. Olemme aika samanlaisilla  mielentiloilla.

Aiotteko erota ennen lähtöäsi? Aiotteko pysyä yhdessä 11 kuukauden ajan? Kai tiedät ettei se tule kestämään?
- En halua olla pessimisti, mutta en myöskään sinisilmäinen. Jos suhteemme ei kestä reissuani niin sitten se ei kestä, mutta yritämme parhaamme että se toimisi. Yhteiset pelisäännöt sovittu ja sitä rataa, fingers crossed.

Jännittääkö?
- No jännittää! Mutta olen myös ylpeä itsestäni, että uskallan lähteä toteuttamaan unelmaani ja toivotaan etten tule maitojunalla takaisin.Milloin ja mihin menet au pairiksi?
- Lähden sunnuntaina 9. elokuuta Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Dublinia, josta lennän Kerryn lentokentälle. Sieltä hostperheeni tulee hakemaan minut Dingleen. Dingle on Lounais-Irlannissa sijaitseva alle 2000 asukkaan kylä, jossa on 56 pubia.

Perheesi Irlannissa?
- Äiti on luokanopettaja, isä maanviljelijä (jos ymmärsin oikein, perheellä on oma luomufarmi pihapiirissä), poika Ronan, 3, sekä tytöt Cliona, 4, ja Louise, 6.

Tuletko käymään Suomessa?
- Ainakin jouluksi tulen kotiin. Minulla on myös erittäin hyvät, palkalliset lomat, koska hostäiti on luokanopettaja.

Saako Irlantiin tulla käymään?
- Totta kai saa! En kyllä usko, että hostperheeni ilahtuu kun raahaan sinne 367 kaveria ja perheenjäsentä asumaan, mutta Dinglessä on ihania ja halpoja B&B-motelleja ja muita. Ja toki viikonloppuisin voimme mennä yhdessä seikkailemaan pitkin saarta!

Koska tulet takaisin?
- 30.6. tai 1.7.2016.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

12 kommenttia:

 1. Naurattaa tuo pubien määrä :''D mutta hei hiukanko mahtavaa että toteutat unelmasi, itsestäni ei tuohon olisi vaikka kauheasti aina haaveilenkin.. Hirveesti onnea matkaan, toivotaan että reissusta tulee ikimuistoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä ihan mahtava noin pienessä kylässä! Hostisäkin heti kyseli "kuinka paljon juot alkoholia?" "no en kauheen usein, kun oon viikonloput töissä baarissa" "no siihen tulee sitten muutos täällä!" :D

   Kiitos paljon! Toivotaan niin! Ja kannattaa todellakin lähteä toteuttamaan unelmiaan vielä kun voi :) ettei sitten kiikkustuolissa kaduta!

   Poista
 2. Sulla on aivan ihana blogi! Tykkään erityisesti tosta bannerista ja muutenkin siitä, että tää ulkoasu on ihanan minimalistinen. Jään kyllä seurailemaan sun blogia, koska oma ei-niin-salainen haaveeni on joku päivä päästä Irlantiin lomailemaan. Nostan hattua, että olet valinnut juuri pienen kylän minne menet au pairiksi, koska yleensä kun tällaisia blogeja lukee ihmiset ovat menossa suurkaupunkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon! Toivottavasti toi banneri on oikeesti hyvä, koska se oli ensimmäinen asia mitä tein tälle blogille silloin muutama kuukausi sitten ja oon ruvennu miettimään et pitäiskö vaihtaa?

   Hyvä huomio! Ajatuksenahan oli siis mennä ensin Corkiin tai Galwayhin, jotka ovat kuitenkin suurimpia kaupunkeja Irlannissa Dublinin jälkeen, mutta toi perhe Dinglessä vei voiton. Nyt oon tosi onnellinen valinnastani, koska pääsen (toivottavasti) kokemaan kunnon irlantilaista meininkiä pienessä kylässä!

   Ja mahtavaa et jäät seurailemaan! Ootappa vaan niitä kuvia sitkun pääsen pelipaikalle! Sit sun on pakko tulla perässä :D

   Poista
 3. Onnea matkaan! :D Toivottavasti tulee uskomaton kokemus ja toivottavasti suhteesi poikaystäväsi kanssa kestää välimatkan sillä sen jälkeen suhteenne on entistä vahvempi! :)

  VastaaPoista
 4. Aika isoon perheeseen pääset sit au-pairiks! Mut onnea sulle sinne! : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä! Toivottavasti ei iske paniikki! Mut kiitos paljon! :)

   Poista
 5. Meetkö au pairiksi yrityksen kautta vai itsenäisest? Itse olen hakemassa Allianssin kautta au pairiksi Saksaan!

  http://sanninenblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsenäisesti. Kuulemma fiksumpaa jos menee Euroopan sisäisesti niin ei tule niitä hölmöjä lisämaksuja, mutta kyllä vähän jännittää kun ei oo järjestön suojaa :D

   Poista