tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mietintänystyröitten puhkipalamista


Onneksi on ystäviä, jotka tietävät edes jotakin au pair -jutuista. Heti kun olin päätökseni tehnyt au pairiksi hakemisesta, käännyin ystäväni puoleen, joka on lähdössä kesällä au pairiksi Jenkkeihin. Kyselin kaikkea mahdollista, kannattaako mennä järjestön kautta vai etsiä perhe itse? Mitä kannattaa ja ei kannata kirjoittaa esittelytekstiin? jne. Olemme olleet hyvin toistemme tukena tämän kaiken hässäkän keskellä.

Kaiken sen rupattelun ja googlettamisen jälkeen päätin olla menemättä järjestön kautta ja rekisteröityä AuPairWorld.nettiin. Kyseisellä sivustolla au pairit etsivät perheitä ja toisinpäin. Siellä on myös hyvin tarkat säännöt, listaukset ja vinkit sekä au paireille että perheille. Sivusto on aluksi hieman epäselvä, mutta siihen pääsee jyvälle hyvinkin nopeasti. Sinun pitää päättää mistä maasta etsit perhettä, kertoa tupakoinnistasi/ajoluvastasi/kielitaidoistasi jne. Hyvin yksityiskohtaisesti, että sivusto saa rankattua sinut, niin että löydät varmasti helposti samantyylisen perheen (ja perhe löytää sinut). Sinun pitää myös kirjoittaa lyhyet esittelytekstit profiiliisi, profiilikuvan laittaminen ei ole pakollista, mutta suotavaa.


JOS ON KYSYTTÄVÄÄ AUPAIRWORLDISTÄ, PISTÄKÄÄ IHMEESSÄ KOMMENTTIA.


Itsehän olen tässä vaiheessa saanut kaksi hakemusta perheiltä ja itse lähettänyt 11. Skypehaastatteluja on ollut kaksi, samalta perheeltä. Kolmas (toiselta perheeltä) on perjantaina. Kyseinen perhe, jonka kanssa olen nyt skypetellyt, on ensimmäinen, joka otti minuun yhteyden. Ja vielä alle 24h profiilini luomisesta. On kyllä tosi hyvä fiilis kyseisestä perheestä, mutta pelkään ettei tarpeeksi. Perhe asuu Dinglessä (alle 2000 asukasta), Lounais-Irlannissa. Lapsia olisi kolme, kaksi tyttöä ja yksi poika. Tällä viikolla pitäisi vielä sähköpostitella ja skypetellä perheen aiemman ja nykyisen au pairin, sekä lapsien kanssa. Periaatteessa tahtoisin tuohon perheeseen, mutta en uskalla lopettaa etsimistä jos jotain parempaa tulisikin vastaan. Asiaahan toki hankaloittaa se, että haen AuPairWorldissä ainoastaan perhettä Irlannista, joten hakutulokset ovat erittäin suppeat.


Toivotaan, että tällä viikolla tulisi edes jotain selkoa asioihin ennen kuin mietintänystyrät palavat puhki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti