tiistai 21. heinäkuuta 2015

34 päivää lähtöön

Ompas aika taas kulunut vauhdilla... Vaikka valmistuin koulusta ja ajattelin, että näin ollen kesä olisi parhainta aikaa valmistella lähtöä, kun on vain aikaa. Mutta lämpimien kesäpäivien ja töiden ohella on aika kulunut liian nopeasti. Kauhistuttaa ajatus siitä, että lähtöön on alle 5 viikkoa, enkä ole mielestäni saanut mitään aikaiseksi! Apua!

"Your feet will take you where your heart is." - Irish proverb

Eurooppalaisen sairasvakuutuskortin hankin ja myös liput Helsinki - Dublin -välille. Vielä puuttuisi Dublin - Kerry -liput, mutta rahatilanne on mikä on. Toivotaan vaan etteivät ne ole loppuunmyyty kuun lopussa. Tein myös ilmoituksen Kelalle muutosta ulkomaille. Vielä pitäisi käydä Suomessa lääkärissä, hammaslääkärissä, ostaa/hankkia ISO matkalaukku, miettiä tarvitsenko toisen matkalaukun, kirjoittaa pakkauslista, mitätöidä kännykkäliittymä, hoitaa laskuasiat, myydä iPad, HOH HOIJAA! Eikä tässä vielä tosiaankaan kaikkea. Tätä stressin määrää...

Fernweh - Being homesick for a place where you've never been to.

Onneksi sain siskolta valmistujaislahjaksi Lonely Planetin Ireland-matkaoppaan, josta olenkin tässä jo kuukauden verran ahminut itseeni tietoa. Myös lukuisat au pair -blogit auttavat suunnittelijahullua ihmistä valmistautumaan elämänsä suurimpaan reissuun, mutta välillä tuntuu ettei niitäkään ole tarpeeksi. Kaikki ongelmat esim. verotuksessa (Onko au pairin palkka palkkaa vai taskuraha? Tarvitseeko sitä ilmoittaa verottajalle vai ei? jne.) räjäyttävät pääni. Eniten kaikesta stressaa se, että mitä otan mukaani? Dinglessä ei kauheasti ole noita shoppailuvaihtoehtoja, joten en tiedä koska pääsen ostamaan esim. talvivaatteita. Niitä ei kuitenkaan kannata raahata mukaan Suomesta, koska vievät niin paljon tilaa matkalaukussa. Entäs meikit? Rasvat? Meikinpesuaineet? Löytyykö niitä sieltä vai otanko merkkiuskollisena ne mukaan Suomesta? Entäs mitäs tuliaisiksi perheelle? Mahtuuko kameralaukkuni mukaan? Tarvitsenko kaikkia objektiivejani? Tarvitsenko kameraani?

"Focus on where you want to go, not where you currently are."

Yleisesti ottaen: stressaan aivan liikaa asioista. Ei tietenkään saa vaan antaa mennä ja hei, go with the flow. Ei. Koska kukaan ei asioitasi hoida puolestasi. Ei ainakaan pitäisi. Summa summarum: kunpa olisin jo Dinglessä, ei tarvitsisi stressata näin paljon.

2 kommenttia:

  1. Penneys on superhalpa kauppaketju, löytyy kaikista kaupungeista, ota joskus päiväloma shoppailua varten. Itsekin ostan sieltä vuoden vaatteet kerrallaan Irlannin reissulla.

    VastaaPoista